Geschiedenis
Niemand weet hoe of waarom mensen ooit kristallen zijn gaan gebruiken, maar er is bewijs dat het al duizenden jaren gebeurt. Kristallen hebben hun oorsprong diep in de aarde. Als magma naar boven komt en weer afkoelt, door bijvoorbeeld een vulkaanuitbarsting of aardverschuiving, vormt er door de miljoenen jaren heen een kristal door het proces van kristallisatie.
Speculariet werd 40.000 jaar geleden al in Afrika gedolven voor cosmetische en rituele doelen. 5.500 jaar geleden werd in Irak Lapis Lazuli en Jaspis om een zieke gelegd en werd Bloedsteen gebruikt bij bloedziekten en in 1900 v.Chr. werden in Egypte de volgende stenen om een hals van een pasgeboren baby- gelegd als bescherming: Lapis Lazuli, Jaspis, Carneool en Turkoois.
Kristallen zijn een van de oudste vormen van genezing en ze zijn altijd voor bescherming gebruikt. Hoe mooi is dat? Moeder Aarde geeft ons wat we nodig hebben. Laten we dus bewust omgaan met de aarde. Zij geeft ons haar liefde, laten we deze liefde teruggeven.
De verschillen
Mineraal
Een mineraal is een stuk aardkorst dat bestaat uit 1 samenstelling en dit heet homogeen.
Kristal
Zijn mineralen waarvan de atoomstructuur regelmatig is en een kristalpatroon vormt. Een kristal is homogeen met een binnenkant die gelijkmatig is opgebouwd.
Edelsteen
De hardheid van gesteentes wordt uitgedrukt op de schaal van Mohs. Deze gaat van 1 t/m 10. Kristallen met een hardheid hoger dan 8, worden edelstenen genoemd. Robijn in Zoisiet behoort bijvoorbeeld tot de hardste edelstenen met een 9. Rozenkwarts ruwe brokjes (6/7) behoort tot de hardere stenen, Apatiet ruw brokje tot middelharde steen (4/5) en Seleniet ruwe brok tot de zachtere stenen (1/2/3).
Ruw en gepolijst
Ruwe stenen hebben vaak een sterkere energie. Dit komt omdat deze stenen minder vaak in aanraking zijn gekomen met andere handen en minder bewerkingen hebben ondergaan.
Gepolijste stenen hebben vaak een zachtere energie. Dit komt omdat deze stenen vaker in aanraking zijn geweest met meerdere handen omdat ze gepolijst moeten worden.